Vegan butter chicken met geroosterde aubergine
Course: MainDifficulty: EasyServeringen
4
Voorbereidingstijd
60
minutenKook tijd
20
minutenVegan butter staat bij mij hoog in het lijstje van beste soort comfort food. En iets wat je ontzettend makkelijk zelf kunt maken! Het gaat vooral om een bepaalde combinatie kruiden die de smaak van butter chicken naar voren brengen.
Ik combineer het hier met een geroosterde aubergine uit de oven. Wanneer je aubergine op deze manier bereid geeft het een vlees achtige structuur en in combinatie met vegetarische kipstuckjes een heerlijke vulling voor in de butter chicken.
Ingredients
2 Aubergine
1 pakje kip stuckjes
- Butter chicken
2 eetlepels olijf olie
2 tomaten
1 grote ui
1 theelepel gember
4 teentjes knoflook
1 eetlepel garam masala
1 theelepel kerrie poeder
1/4 theelepel cayenne peper
1 theelepel zout
85ml tomaten puree
1 blik kokosmelk
- Opdienen met:
Naan en/of rijst
Directions
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Prik meerdere gaatjes in de aubergine met een vork. Leg de aubergines in de oven voor een uur.
- Ondertussen kan je beginnen met alle ingrediënten voor de saus grof te snijden. Alles wordt achteraf toch in de blender gepureerd.
- Voeg samen met de olijfolie de uien en tomaten toe aan een hapjes pan en laat 10 minuutjes sudderen.
- Wanneer de uien en tomaten er zacht uit zien mogen de grof gehakte knoflook, gember erin en de tomaten puree en kruiden erbij. Roer alles door en laat met een deksel op de pan nog 15 minuutjes zachtjes doorkoken.
- Ondertussen kunnen de kipstuckjes tot goudbruin gebakken worden in een aparte pan.
- Haal de aubergine uit de oven en leg in een bak/kom of schaal met een bord erop. Laat hem nog even doorstomen, zo krijg je de schil er makkelijk af.
- Doe de kokosmelk bij het tomaten mengsel in de hapjes pan, laat het koken en giet het in de blender. Dit wordt gegarandeerd een kliederboel, zorg voor een schort of theedoek, in ieder geval geen wit shirt. 😉
- Blend alles tot een gladde saus en giet het terug in de pan.
- Haal de aubergine uit de bak/kom of schaal en snij het kontje eraf. Als het goed is kan je nu de schil van de aubergine er makkelijk af trekken, pas op het kan nog wel heel heet zijn.
- Wanneer de schil eraf is kan je met behulp van 2 vorken de aubergines uit elkaar trekken. Meng deze samen met de kipstuckjes door de saus.
- Serveer met rijst of naan en enjoy!
0 reacties