Gnocchi met salieboter, pompoen en champignons
Difficulty: medium2
Porties10
30
minutenVaak ben ik kritisch op wat ik kook. Smaken kunnen rijker of iets is niet zout genoeg. Het kan meer doorbakken of het is niet juist gaar. Er valt altijd wel iets aan te merken op de gerechten die ik kook, dat houd het leuk, vind ik zelf. Anders wordt het snel saai. Zo ook op dit gerecht had ik iets aan te merken maar nu met de zin: "als ik dan toch iets zou mogen toevoegen...". Je begrijpt het inderdaad goed, dit gerecht was met vlag en wimpel door mijn kritische blik op gerechten die ik maak heen gekomen.
Misschien was het de sfeer, in combinatie met een rood wijntje maar zeker voor herhaling vatbaar. Met trots laat ik je mee proeven aan mijn ultieme herfst maaltje.
Ingrediënten
500 gram gnocchi
400 gram pompoen (ik had een zakje in stukjes, maakt het wat makkelijker.)
250 mililiter slagroom
125 gram kastanjechampignons
Rode wijn
15 gram salie
100 gram roomboter
3 grote tenen knoflook
Parmezaanse kaas
1 burrata (ik deel hem altijd door de helft)
Directions
- Breng een pan met water aan de kook, en kook de pompoen blokjes 12 minuten en giet daarna af.
- Hak de salie klein, pers de knoflook tenen en snijd (als nodig) de champignons in plakjes.
- Smelt in een koekenpan de boter op laag vuur. Wanneer het helemaal gesmolten is doe je de salie hierbij. Roer goed door, zorg dat de salie goed is bedekt met boter anders verbrand het. Laat dit zo'n 5 minuutjes zacht pruttelen.
- Doe de champignons bij de de salieboter en zet het vuur hoger. Laat de champignons een beetje bruin worden maar houd de salie in de gaten, deze mag niet verbranden. Wanneer de champignons wat bruiner zijn kan je een deksel op de koekenpan doen. Dit laat de champignons nog doorgaren maar zorgt voor genoeg vocht zodat de salie niet verbrand.
- Wanneer de champignons er wat zachter uit zien kan je er een scheut rode wijn bij doen. Laat dit goed door koken.
- pureer de pompoen met de slagroom en zout en peper naar smaak.
- Voeg de gepureerde pompoen toe aan de champignons in de pan en laat langzaam door pruttelen.
- Laat nog een andere pan met water koken en voeg hier de gnocchi aan toe, kook dit 3 minuten. Wanneer ze boven komen drijven zijn ze klaar.
- Giet de gnocchi af en voeg ze bij de saus.
- Voeg hieraan nog parmezaanse kaas aan toe en je bent klaar.
- Serveer het met de burrata bovenop en eventueel nog wat parmezaanse kaas en peper.
Variatie tip
- Tip! Voeg wat chilipepers toe, dit was het geen wat ik nog had kunnen toe voegen en wat het gerecht nog lekkerder zal maken!
0 reacties