Koude udon salade met Tahini dressing
Course: MainDifficulty: Easy4
servings20
minutes10
minutesDeze koude udon salade is een heerlijke salade voor wanneer er verschillende groenten in je groente la vragen om een keer gebruikt te worden. De tahini dressing zorgt hoe dan ook voor een mooi geheel.
Voor dit recept heb ik ook overgebleven groente gebruikt. In dit geval waren dat aubergine, kool en wortel.
Groente zoals broccoli, spinazie, courgette, tomaat, venkel en paprika zullen zich ook zeker thuis voelen in deze salade.
Ingredients
1 pakje Udon noedels
Halve spitskool
1 hele aubergine
Halve grote winterpeen
Vega kipstuckjes
Gebakken uitjes
- Tahini dressing
2 eetlepels water
1 teentje knoflook, geperst
3 eetlepels tahini
1 eetlepel honing of agave siroop
3 eetlepels zonnebloemolie (deze kan je ook weg laten als je op je calorieën let)
1 citroen
1 theelepel mosterd
2 theelepels sriracha saus
2 eetlepels soja saus- Munt olie
Verse munt
Zonnebloem of olijfolie
Hoe je het maakt
- Zet een pan met water voor de Udon noedels op het vuur en doe er wat zout bij.
- Snijd alle groente in kleine stukken. De wortel is geraspt het lekkers.
- Gril de aubergine in een koekenpan tot deze bruin kleurt.
- Wanneer het water kookt stop je de noedels in het water en zet je een timer voor het aantal minuten op de verpakking van de noedels.
- Maak ondertussen de dressing. Voeg alle ingrediënten van de dressing bij elkaar en mix goed.
- Voor de munt olie doe je de munt en olie in een hoge beker (ik gebruik een maatbeker) en mix je dit goed met een staafmixer.
- Mix alle groenten in een grote kom.
- Wanneer de noedels klaar zijn met koken giet je ze af en spoel je ze om met koud water.
- Voeg de noedels bij de groenten en voeg hier de tahini dressing aan toe.
- Serveer met de gebakken uitjes en munt olie.
0 reacties