Pasta met geroosterde paprika - silken tofu crème
Difficulty: EasyPorties
3
PortiesKooktijd
15
MinutenVoor dit recept heb je nodig: een hele drukke dag en ontzettende trek. Dit gerecht staat namelijk zo op tafel en zit vol eiwit! Door de saus eerst te blenden en daarna alleen maar te hoeven opwarmen heb je snel een smaakvolle pasta op tafel staan.
Ik heb hier pipe rigate als pasta gebruikt. Dat vind ik een heerlijke pasta als het gerecht draait om de saus.
Ook een leuk gerecht om mee te experimenteren, silken tofu is een fijne basis voor allerlei sauzen, voeg dus vooral nog ingrediënten toe die je ook lekker lijken!
Ingredients
1 pot geroosterde paprika's
300 gr silken tofu (dit is verkrijgbaar bij de toko)
2 teentjes knoflook
2 eetlepels edel gist
Handje vol basilicum
Parmezaanse kaas (zonder de kaas is dit recept vegan)
Pasta naar keuze
Directions
- Stop alle ingrediënten behalve de parmezaanse kaas en pasta in de blender of foodprocessor.
- Mix dit tot een gladde saus.
- Giet de saus in een koekenpan en laat zachtjes opwarmen.
- Zet een pan met water op het vuur en laat dit koken, voeg een gulle hoeveelheid zout toe.
- Kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking.
- Voordat je de pasta afgiet, bewaar wat pasta water om later toe te voegen aan de saus. Waarom doet we dit eigenlijk? Dat lees je hier.
- Giet de pasta af en voeg het toe aan de saus, voeg hierbij direct het pasta water doe. Proef de pasta en voeg peper en zout toe naar smaak.
- Serveer eventueel met de parmezaanse kaas en bon appetit!
0 reacties