Pasta salade met parmaham en gegrilde perzik

Difficulty: Easy
Porties

2

Porties
Kooktijd

30

Minuten

Met deze salade zal je iedereen zijn dag goed maken. De heerlijke combinatie van de zoute parmaham en de zoete perzik is voor elk gerecht moeilijk te evenaren. Ik vind daarbij een pittige rucola lekker maar wanneer je hier niet van houd kan je elk soort sla als basis gebruiken.

Ingredients

  • 250gr Pasta (welke vorm je wilt, ik heb hier Penne gebruikt)

  • 1 pakje parmaham

  • 2 rijpe perziken

  • 100gr rucola

  • 1 bol mozzarella of burrata (wat je zelf lekker vind)

  • Scheutje balsamico azijn

  • Een stukje brood voor ernaast

Directions

  • Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Gril ondertussen de perzik. Ik heb hiervoor een gril pan gebruikt, dat werkt het beste voor de rokerige smaak. Als je dit niet hebt werkt het ook in een koekenpan. Voeg zo min mogelijk vet toe dan wordt de perzik het bruinst.
  • Wanneer de pasta klaar is, spoel deze af met koud water (niet traditioneel wel efficiënt) en doe de pasta in een schaal.
  • Voeg daaraan de rucola en perziken toe. Meng dat met het scheutje balsamico azijn.
  • Scheur de parmaham en mozzarella wat in stukken en leg het op de salade.
  • Geniet ervan!

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *