Spinazie pasta met salie boter

Cuisine: ItalianDifficulty: Medium
Porties

2

Porties
Voorbereidingstijd

1

uur
Kook tijd

20

minuten

Ingredients

  • 200 gr spinazie

  • 1 ei

  • Bloem

  • Zout

  • Roomboter

  • Salie

  • 3 teentjes knoflook

  • Cherry tomaatjes

  • Parmazaanse kaas

Directions

  • Begin een uur van tevoren om de pasta te maken. Ik heb hiervoor een foodprocessor gebruikt. Stop alle spinazie in de foodprocessor en blend tot fijn.
  • Doe het ei en een goede hoeveelheid (ongeveer 200gr) bloem bij de spinazie. als het goed is zal de foodprocessor het uiteindelijk als een bal gaan vormen. Vanaf dit punt heb ik zelf bloem toegevoegd tot dat het deeg niet meer plakkerig was. (mijn deeg was de eerste keer te plakkerig waardoor het knippen van de pasta moeilijk werd). Ik heb gemerkt dat het ook elke keer weer anders is, dit zal liggen aan het vochtgehalte in de spinazie. Het helpt wanneer je al is een keer pasta hebt gemaakt, dan weet je naar welke structuur je opzoek bent.
  • Wanneer je deeg klaar is, pak je hem in met plastic folie en laat je het 30 minuten rusten.
  • Na deze 30 minuten kan je het deeg gaan knippen (uitrollen met een pastamachine of een ander vormpje kan natuurlijk ook, knippen met de schaar is het snelst). Leg een bakplaat met bloem klaar waar je de pasta op kan laten vallen. Zo zullen ze niet aan elkaar plakken. Neem de bol in je hand en knip hier constant strookjes vanaf.
  • Voordat je de pasta gaat koken maak je de saus. Je smelt een goede hoeveelheid boter in een koekenpan (de pasta komt hier later nog bij), doet daarbij geperste knoflook en gesneden salie. Laat het op zacht vuur trekken, de boter mag niet bruin worden! Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes en laat deze nog even mee simmeren.
  • Breng een pan met water aan de kook en voeg een goede hoeveelheid zout toe. Doe de pasta in de pan, een beetje los bloem er bij is niet erg maar zorg voor zo min mogelijk in de pan. Roer direct te pasta door en blijf zoveel mogelijk roeren. De pasta is klaar wanneer deze komt bovendrijven.
  • Voordat je de pasta afgiet, schep wat water uit de pan met een mok. Giet de pasta af en doe deze bij de salieboter in de koekenpan. Schenk een scheut pasta water daarbij en roer door. Strooi een gulle hoeveelheid parmezaanse kaas over de pasta en roer nog is door. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Serveer met eventueel nog wat parmezaanse kaas en wat peper. Geniet !!

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *